Software


Descàrrega: https://www.openoffice.org/ca/descargar/index.html

Apache OpenOffice és un paquet ofimàtic lliure, de codi obert i de distribució gratuïta que inclou eines ofimàtiques. Suporta nombrosos formats d’arxiu, incloent com a predeterminat el format estàndard ISO/IEC OpenDocument (ODF), entre d’altres formats comuns. Tanmateix s’enfoca en mantenir la compatibilitat amb el format de Microsoft, l’estàndard OpenOffice XML. Apache OpenOffice és un dels successors del projecte OpenOffice.org i integra característiques d’altres paquets ofimàtics com l’IBM Lotus Symphony.

Pot llegir i escriure directament els fitxers creats amb els programes de Microsoft Office Word, Excel i PowerPoint, tot i que, a diferència d’aquest, fa servir per defecte els formats ODF, que són estàndard ISO, IEC i OASIS. La mida dels fitxers desats en els formats ODF és força menor a la mida dels fitxers equivalents desats amb els formats de Microsoft Office.

Hi ha versions d’OpenOffice.org per a GNU/Linux, Microsoft Windows, Solaris i MacOS.

 


 

Descàrrega: https://www.gimp.org/downloads/

GIMP és una aplicació per al tractament d’imatges (GNU Image Manipulation Program), creat per voluntaris i distribuït sota la llicència GPL. Està construït amb les llibreries GTK les quals es van crear pensant en aquest programa. Forma part del Projecte GNU. La primera versió es va desenvolupar en sistemes Unix i va ser pensada especialment per GNU/Linux. No obstant això, actualment n’existeixen versions totalment funcionals per Windows i Mac OS X.

Serveix per processar gràfics i fotografies digitals. Els usos típics inclouen la creació de gràfics i logotips, el canvi de mida i retallat de fotografies, el canvi de colors, la combinació d’imatges usant capes, l’eliminació d’elements no desitjats de les imatges i la conversió entre diferents formats d’imatges. També es pot utilitzar el GIMP per crear imatges animades senzilles.

 


 

Descàrrega: https://sourceforge.net/projects/audacity/

Audacity és un programa multiplataforma de gravació i edició d’àudio, fàcil d’usar i lliure. La part gràfica ha estat feta amb la llibreria wxWidgets. És un programa multiplataforma i es troba disponibles en diversos idiomes incloent el català.

Permet importar i exportar WAV, AIFF, MP3 (mitjançant el codificador LAME) i Ogg Vorbis i entre d’altres. A partir de la versió 1.3.2 també suporta FLAC. La versió 1.3.6 i posteriors també permeten utilitzats WMA, AAC, AMR i AC3 a través de la llibreria opcional FFmpeg. També permet gravar i reproduir sons, editar usant les opcions de tallar, copiar i enganxar, i una opció Desfer il·limitada, efectes digitals, eliminació del sorolls de gravació; i es pot programar qualsevol efecte musical o sonor, mitjançant el panell Nyquist, usant Xlisp


 

Descàrrega: https://musescore.org/ca

MuseScore és un programa de notació musical per a Linux, Mac OS X i Microsoft Windows. Es tracta d’un editor WYSIWYG (el que veus és el que aconseguiràs), amb suport complet per reproduir partitures i importar o exportar MusicXML i fitxers MIDI estàndard. Té suport per notació de percussió, així com impressió directa des del programa. MuseScore és programari lliure publicat sota la llicència Pública General de GNU.

El programa té una interfície d’usuari neta, amb una ràpida entrada de notes en edició similar a l’ingrés ràpid de notes que tenen altres programes comercials de notació musical, com Finale i Sibelius.

MuseScore pot importar i exportar molts formats musicals, incloent MIDI i MusicXML, així com importar arxius dels programes comercials d’arranjaments musicals Band-in-a-Box, Capella i Overture. Pot generar documents PDF, SVG o PNG, o alternativament, la música pot ser exportada a LilyPond per a realitzar arranjaments posteriors. La sortida d’àudio pot ser a WAV, Ogg o FLAC.

 


Descàrrega: https://community.ardour.org/download

Ardour és un programa multiplataforma d’enregistrament multipista d’àudio i midi a disc dur, codi obert, distribuït baix llicencia GPL.

Generalment és usat com un entorn de masteritzat d’àudio, encara que les seves potencialitats van molt més enllà, ja que és un estudi d’enregistrament digital sofisticat i un dels millors programes per a enregistrament/edició d’àudio que existeix en aquest moment no només dins del codi obert, es compara a Pro Tools, l’estàndard d’enregistrament en estudis professionals, mundialment usat.